Go to the content
Showa Town Library > Find Materials > Material Details

Material Details

食べられる野生植物大事典 草本・木本・シダ

  • Content Introduction 北海道から沖縄まで日本全国を調査し実際に食した1150種の野生植物を、植物分類学の体系に沿って収録。生態、採取法、味、調理法、リキュールの作り方等をカラー図版を交えながら紹介する。味覚・希少性の5段階評価付き。
待機中

Collection Information

Registration Number Library Book Place Call Number Category Restriction Status
21148796 Showa 閉架 471 ハ General Books  
Reservation Count 0

Basic Information

Title 食べられる野生植物大事典
Title (Reading) タベラレル/ヤセイ/ショクブツ/ダイジテン
Subtitle 草本・木本・シダ
Subtitle (Reading) ソウホン/モクホン/シダ
Author 橋本/郁三‖著
Author (Reading) ハシモト,イクゾウ
Publisher 柏書房
Publication Date 2007.8
Number of Pages, etc. 496p
Dimensions 26cm
Price ¥3400
ISBN 978-4-7601-3187-7
Content Description 北海道から沖縄まで日本全国を調査し実際に食した1150種の野生植物を、植物分類学の体系に沿って収録。生態、採取法、味、調理法、リキュールの作り方等をカラー図版を交えながら紹介する。味覚・希少性の5段階評価付き。
NDC 9 471.9
NDC 10 471.9
Intended Audience 一般(L)

Author Introduction

<橋本/郁三‖著>
鳥取大学で昆虫変態の生理化学を専攻。植物生態学者、多肉植物生理の研究者。著書に「四季の酒づくり」「花とハーブ」「採って食べる山菜・木の実」など。
Important Points
  • Even if an item is marked as available for lending, it may be unavailable due to being missing, damaged, or in poor condition.
  • To make reservations via the homepage, you need to complete user registration at the library and register your password and email address.

Go to the top of this page