Registration Number | Library | Book Place | Call Number | Category | Restriction | Status |
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22085941 | Showa | 児童① | K 596 ギ | Children's Books |
Title | 魚介はすごい! |
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Title (Reading) | ギョカイ/ワ/スゴイ |
Subtitle | シェフが先生!小学生から使える、子どものための魚介がおいしい料理本 |
Subtitle (Reading) | シェフ/ガ/センセイ/ショウガクセイ/カラ/ツカエル/コドモ/ノ/タメ/ノ/ギョカイ/ガ/オイシイ/リョウリボン |
Author | 柴田書店‖編 |
Author (Reading) | シバタ/ショテン |
Author | 秋元/さくら‖[ほか著] |
Author (Reading) | アキモト,サクラ |
Publisher | 柴田書店 |
Publication Date | 2024.8 |
Number of Pages, etc. | 143p |
Dimensions | 26cm |
Price | ¥1600 |
ISBN | 978-4-388-06382-6 |
Content Description | フレンチの秋元さくら、イタリアンの宮木康彦、和食の笠原将弘、中華の菰田欣也…4人のシェフが、子どもでも作れる、魚介を使った料理を紹介する。多くの写真でわかりやすい、子どものための料理本。 |
Content Discription (Children) | 魚介(ぎょかい)は好きですか?魚介とは、魚やいか、たこ、えび、かに、貝などのことをまとめていう呼(よ)び方です。魚介をおいしくする方法をたくさん知っている4人のシェフが、いろいろな魚介を使った、子どもでもつくれる料理を紹介(しょうかい)します。つくりたい料理を見つけたら、どんどんつくってみましょう! |
NDC 9 | 596.35 |
NDC 10 | 596.35 |
Intended Audience | 小学生,一般(BL) |
1st-Level Contents Title | はじめに |
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1st-Level Contents Title | この本の使い方/この本のきまりごと |
1st-Level Contents Title | さあ、やってみよう! |
2nd-Level Contents Title | おしえてシェフ! |
2nd-Level Contents Title | おしえてくれるシェフたち |
2nd-Level Contents Title | 料理をつくりはじめるまえに、おぼえておきたい基本 |
2nd-Level Contents Title | (1)材料のはかり方 |
2nd-Level Contents Title | (2)包丁のおき方 |
2nd-Level Contents Title | (3)フライパンや鍋のおき方 |
2nd-Level Contents Title | (4)たまごのわり方と黄身のとり出し方 |
2nd-Level Contents Title | (5)野菜の皮のむき方 |
2nd-Level Contents Title | (6)包丁の使い方 |
2nd-Level Contents Title | (7)野菜の切り方 |
2nd-Level Contents Title | (8)そのほかの道具 |
2nd-Level Contents Title | この本で使う、基本の調味料 |
1st-Level Contents Title | なるほど! 豆ちしき |
2nd-Level Contents Title | 魚の骨のこと |
2nd-Level Contents Title | 部位の名前 |
2nd-Level Contents Title | 魚介クイズ(1) |
2nd-Level Contents Title | 魚介クイズ(2) |
2nd-Level Contents Title | 魚介クイズの答え |
2nd-Level Contents Title | 魚介はどこからくるのかな? |
2nd-Level Contents Title | 魚介のことを考えてみる |
2nd-Level Contents Title | どうして魚介を食べるのかな? |
1st-Level Contents Title | レッツトライ! |
2nd-Level Contents Title | いわしを手びらきしてみよう! |
2nd-Level Contents Title | あじを三枚におろしてみよう! |
2nd-Level Contents Title | あじの塩焼きを、きれいに食べる |
2nd-Level Contents Title | いかをさばいてみよう! |
2nd-Level Contents Title | 鶏のスープをつくってみよう! |
1st-Level Contents Title | さしみ用魚、切り身魚、干物でつくる |
2nd-Level Contents Title | まぐろアボカドどん |
2nd-Level Contents Title | かつおのサラダ |
2nd-Level Contents Title | サーモンのカルパッチョ |
2nd-Level Contents Title | サーモンとまいたけのバター焼き |
2nd-Level Contents Title | サーモンフライ |
2nd-Level Contents Title | さけチャーハン |
2nd-Level Contents Title | サーモンとほうれん草のグラタン |
2nd-Level Contents Title | さけの石狩汁 |
2nd-Level Contents Title | さばのたつた揚げ |
2nd-Level Contents Title | さばのみそ煮 |
2nd-Level Contents Title | さばとトマトとズッキーニのオーブン焼き |
2nd-Level Contents Title | ぶりのてり焼き |
2nd-Level Contents Title | ぶりのステーキ |
2nd-Level Contents Title | めかじきのパン粉焼き |
2nd-Level Contents Title | たらのムニエル |
2nd-Level Contents Title | たらのチーズピカタ |
2nd-Level Contents Title | フィッシュバーガー |
2nd-Level Contents Title | ふわふわたらの甘酢あんかけ |
2nd-Level Contents Title | たいときのこのホイル焼き |
2nd-Level Contents Title | 白身魚のアクアパッツァ |
2nd-Level Contents Title | ほっけのパスタ |
1st-Level Contents Title | 丸ごと魚でつくる |
2nd-Level Contents Title | しらすとほうれん草の炒めもの |
2nd-Level Contents Title | しらすのピザトースト |
2nd-Level Contents Title | ししゃもフライ |
2nd-Level Contents Title | いわしのかば焼きどん |
2nd-Level Contents Title | いわしと豆腐のハンバーグ |
2nd-Level Contents Title | いわしの煮つけ |
2nd-Level Contents Title | いわしのロール焼き |
2nd-Level Contents Title | あじフライ |
2nd-Level Contents Title | あじの塩焼き |
1st-Level Contents Title | えび、いか、たこ、貝でつくる |
2nd-Level Contents Title | えびのサクサクフリッター |
2nd-Level Contents Title | えびマヨ |
2nd-Level Contents Title | えび豆しゅうまい |
2nd-Level Contents Title | いかリング |
2nd-Level Contents Title | いかとちんげん菜の炒めもの |
2nd-Level Contents Title | たこチャーハン |
2nd-Level Contents Title | たことじゃがいものサラダ |
2nd-Level Contents Title | フライパンたこ焼き |
2nd-Level Contents Title | あさりごはん |
2nd-Level Contents Title | かきラーメン |
2nd-Level Contents Title | かきフライ |
2nd-Level Contents Title | 魚介のトマトスープ |
1st-Level Contents Title | シーフードミックスや缶詰でつくる |
2nd-Level Contents Title | シーフードサラダ |
2nd-Level Contents Title | シーフードシチュー |
2nd-Level Contents Title | シーフード塩あんかけ焼きそば |
2nd-Level Contents Title | 魚介の煮こみソースパスタ |
2nd-Level Contents Title | ツナサンド |
2nd-Level Contents Title | ツナたまどん |
2nd-Level Contents Title | いわしのトーストサンド |
2nd-Level Contents Title | さば缶カレー |
Study Subject | 魚料理 |
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Study Subject(Reading) | サカナリョウリ |
Study Subject | 調理器具 p10-14 |
Study Subject(Reading) | チョウリ/キグ |
Study Subject | どんぶりもの p16-17,74-75,138-139 |
Study Subject(Reading) | ドンブリモノ |
Study Subject | サラダ p18-19,110-111,126-127 |
Study Subject(Reading) | サラダ |
Study Subject | 揚げ物 p24-25,32-34,70-71,86-87,94-95,102-103,120-121 |
Study Subject(Reading) | アゲモノ |
Study Subject | チャーハン p26-27,108-109 |
Study Subject(Reading) | チャーハン |
Study Subject | グラタン p28-29 |
Study Subject(Reading) | グラタン |
Study Subject | みそ汁 p30-31 |
Study Subject(Reading) | ミソシル |
Study Subject | 煮物 p35-37,80-81 |
Study Subject(Reading) | ニモノ |
Study Subject | ハンバーガー p50-52 |
Study Subject(Reading) | ハンバーガー |
Study Subject | パスタ p60-62,133-135 |
Study Subject(Reading) | パスタ |
Study Subject | トースト p68-69 |
Study Subject(Reading) | トースト |
Study Subject | ハンバーグ p76-78 |
Study Subject(Reading) | ハンバーグ |
Study Subject | シューマイ p98-99 |
Study Subject(Reading) | シューマイ |
Study Subject | たこやき p112-114 |
Study Subject(Reading) | タコヤキ |
Study Subject | 炊きこみご飯 p116-117 |
Study Subject(Reading) | タキコミ/ゴハン |
Study Subject | ラーメン p118-119 |
Study Subject(Reading) | ラーメン |
Study Subject | スープ p122-124 |
Study Subject(Reading) | スープ |
Study Subject | シチュー p128-129 |
Study Subject(Reading) | シチュー |
Study Subject | 焼きそば p130-132 |
Study Subject(Reading) | ヤキソバ |
Study Subject | サンドイッチ p136-137,140-141 |
Study Subject(Reading) | サンドイッチ |
Study Subject | カレー p142-143 |
Study Subject(Reading) | カレー |