Registration Number | Library | Book Place | Call Number | Category | Restriction | Status |
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22085502 | Showa | 児童② | K 383 ク | Children's Books |
Title | くさい食べ物大図鑑 |
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Title (Reading) | クサイ/タベモノ/ダイズカン |
Author | 前橋/健二‖監修 |
Author (Reading) | マエハシ,ケンジ |
Author | 岡本/倫幸‖画 |
Author (Reading) | オカモト,トモユキ |
Author | 杉本/龍一郎‖画 |
Author (Reading) | スギモト,リュウイチロウ |
Author | 開発社‖編 |
Author (Reading) | カイハツシャ |
著作 | くさい食べ物大図鑑 |
Publisher | 金の星社 |
Publication Date | 2024.2 |
Number of Pages, etc. | 143p |
Dimensions | 25cm |
Price | ¥4000 |
ISBN | 978-4-323-07549-5 |
Content Description | 世の中には信じられないほどくさい食べ物があります。シュール・ストレミング、ヒツジの肉、銀杏、ブルーチーズ、ドクダミなど、おいしいけれどくさい食べ物、栄養満点なのにくさい食べ物をイラストとともに紹介します。 |
Content Discription (Children) | 世界一くさい「じごくのかんづめ」シュール・ストレミング、年をとればとるほどくさくなるヒツジの肉、のうこうな味わいの「フルーツの王様」ドリアン…。世界のくさい食べ物をイラストとともに詳(くわ)しく説明。そのくさい食べ物にまつわる、ちょっとしたエピソードも紹介(しょうかい)します。 |
NDC 9 | 383.8 |
NDC 10 | 383.8 |
Intended Audience | 小学3~4年生(B3) |
1st-Level Contents Title | はじめに |
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1st-Level Contents Title | この本の見方 |
1st-Level Contents Title | 第1章 魚 |
2nd-Level Contents Title | シュール・ストレミング |
2nd-Level Contents Title | ホンオフェ |
2nd-Level Contents Title | くさや |
2nd-Level Contents Title | 熟鮓 |
2nd-Level Contents Title | 鮒寿司 |
2nd-Level Contents Title | くされ鮓 |
2nd-Level Contents Title | パー・ソム |
2nd-Level Contents Title | 鮎のうるか |
2nd-Level Contents Title | がん漬 |
2nd-Level Contents Title | フグの卵巣のぬか漬け |
2nd-Level Contents Title | ハカール |
2nd-Level Contents Title | コラム 「発酵」と「熟成」はいったい何がちがうの? |
1st-Level Contents Title | 第2章 肉 |
2nd-Level Contents Title | ヒツジ |
2nd-Level Contents Title | ヤギ |
2nd-Level Contents Title | シカ |
2nd-Level Contents Title | イタチ |
2nd-Level Contents Title | イノシシ |
2nd-Level Contents Title | タヌキ |
2nd-Level Contents Title | キツネ |
2nd-Level Contents Title | クマ |
2nd-Level Contents Title | カンガルー |
2nd-Level Contents Title | ヘビ |
2nd-Level Contents Title | ネズミ |
2nd-Level Contents Title | クジラ |
2nd-Level Contents Title | イルカ |
2nd-Level Contents Title | セイウチ |
2nd-Level Contents Title | アザラシ |
2nd-Level Contents Title | オットセイ |
2nd-Level Contents Title | カラス |
2nd-Level Contents Title | コラム 高たんぱくのヘルシー食材 世界各地に見られるこん虫食 |
1st-Level Contents Title | 第3章 野菜・果物 |
2nd-Level Contents Title | 銀杏 |
2nd-Level Contents Title | ドリアン |
2nd-Level Contents Title | パパイヤ |
2nd-Level Contents Title | アボカド |
2nd-Level Contents Title | ニンニク |
2nd-Level Contents Title | ギョウジャニンニク |
2nd-Level Contents Title | ニラ |
2nd-Level Contents Title | ネギ |
2nd-Level Contents Title | タマネギ |
2nd-Level Contents Title | コラム 悪いものを追いはらう! まよけとしてのニンニク |
1st-Level Contents Title | 第4章 その他の食べ物 |
2nd-Level Contents Title | エピキュアー |
2nd-Level Contents Title | リンブルガー |
2nd-Level Contents Title | ブルーチーズ |
2nd-Level Contents Title | エポワス |
2nd-Level Contents Title | マロワール |
2nd-Level Contents Title | カソ・マルツゥ |
2nd-Level Contents Title | 納豆 |
2nd-Level Contents Title | 腐乳 |
2nd-Level Contents Title | 臭豆腐 |
2nd-Level Contents Title | 血豆腐 |
2nd-Level Contents Title | ぬか漬け |
2nd-Level Contents Title | たくあん漬け |
2nd-Level Contents Title | なまぐさごうこ |
2nd-Level Contents Title | キムチ |
2nd-Level Contents Title | ピータン |
2nd-Level Contents Title | ベシマイト |
2nd-Level Contents Title | コラム うんちがコーヒーになる!? 発酵コーヒー豆って何? |
1st-Level Contents Title | 第5章 調味料・香辛料 |
2nd-Level Contents Title | しょっつる |
2nd-Level Contents Title | いしる |
2nd-Level Contents Title | いさじゃ漬け |
2nd-Level Contents Title | ニョクマム |
2nd-Level Contents Title | ナンプラー |
2nd-Level Contents Title | ヒング |
2nd-Level Contents Title | クミン |
2nd-Level Contents Title | 八角 |
2nd-Level Contents Title | コリアンダー |
2nd-Level Contents Title | ドクダミ |
2nd-Level Contents Title | コラム 「くさい」が「美味い」に変わる? |
Study Subject | 食品 |
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Study Subject(Reading) | ショクヒン |
Study Subject | 魚 p7-29 |
Study Subject(Reading) | サカナ |
Study Subject | にしん p8-9 |
Study Subject(Reading) | ニシン |
Study Subject | えい p10-11 |
Study Subject(Reading) | エイ |
Study Subject | 干物 p12-13 |
Study Subject(Reading) | ヒモノ |
Study Subject | すし p14-21 |
Study Subject(Reading) | スシ |
Study Subject | 発酵食品 p14-30,88-119 |
Study Subject(Reading) | ハッコウ/ショクヒン |
Study Subject | ふな(鮒) p16-17 |
Study Subject(Reading) | フナ |
Study Subject | あゆ p22-23 |
Study Subject(Reading) | アユ |
Study Subject | かに p24-25 |
Study Subject(Reading) | カニ |
Study Subject | ふぐ p26-27 |
Study Subject(Reading) | フグ |
Study Subject | さめ p28-29 |
Study Subject(Reading) | サメ |
Study Subject | 発酵 p30 |
Study Subject(Reading) | ハッコウ |
Study Subject | ひつじ(羊) p32-33 |
Study Subject(Reading) | ヒツジ |
Study Subject | やぎ p34-35 |
Study Subject(Reading) | ヤギ |
Study Subject | しか(鹿) p36-37 |
Study Subject(Reading) | シカ |
Study Subject | いたち p38-39 |
Study Subject(Reading) | イタチ |
Study Subject | いのしし p40-41 |
Study Subject(Reading) | イノシシ |
Study Subject | たぬき p42-43 |
Study Subject(Reading) | タヌキ |
Study Subject | きつね p44-45 |
Study Subject(Reading) | キツネ |
Study Subject | くま(熊) p46-47 |
Study Subject(Reading) | クマ |
Study Subject | カンガルー p48-49 |
Study Subject(Reading) | カンガルー |
Study Subject | へび p50-51 |
Study Subject(Reading) | ヘビ |
Study Subject | ねずみ p52-53 |
Study Subject(Reading) | ネズミ |
Study Subject | くじら p54-55 |
Study Subject(Reading) | クジラ |
Study Subject | いるか p56-57 |
Study Subject(Reading) | イルカ |
Study Subject | せいうち p58-59 |
Study Subject(Reading) | セイウチ |
Study Subject | あざらし p60-61 |
Study Subject(Reading) | アザラシ |
Study Subject | オットセイ p62-63 |
Study Subject(Reading) | オットセイ |
Study Subject | からす(烏) p64-65 |
Study Subject(Reading) | カラス |
Study Subject | 昆虫食 p66 |
Study Subject(Reading) | コンチュウショク |
Study Subject | 果物 p67-86 |
Study Subject(Reading) | クダモノ |
Study Subject | 野菜 p67-86 |
Study Subject(Reading) | ヤサイ |
Study Subject | いちょう(銀杏) p68-69 |
Study Subject(Reading) | イチョウ |
Study Subject | ドリアン p70-71 |
Study Subject(Reading) | ドリアン |
Study Subject | パパイア p72-73 |
Study Subject(Reading) | パパイア |
Study Subject | アボカド p74-75 |
Study Subject(Reading) | アボカド |
Study Subject | にんにく p76-79,86 |
Study Subject(Reading) | ニンニク |
Study Subject | にら p80-81 |
Study Subject(Reading) | ニラ |
Study Subject | ねぎ p82-83 |
Study Subject(Reading) | ネギ |
Study Subject | たまねぎ p84-85 |
Study Subject(Reading) | タマネギ |
Study Subject | チーズ p88-99 |
Study Subject(Reading) | チーズ |
Study Subject | 納豆 p100-101 |
Study Subject(Reading) | ナットウ |
Study Subject | 豆腐 p102-107 |
Study Subject(Reading) | トウフ |
Study Subject | 漬け物 p108-115 |
Study Subject(Reading) | ツケモノ |
Study Subject | キムチ p114-115 |
Study Subject(Reading) | キムチ |
Study Subject | コーヒー p120 |
Study Subject(Reading) | コーヒー |
Study Subject | 調味料 p121-141 |
Study Subject(Reading) | チョウミリョウ |
Study Subject | 香辛料 p121-141 |
Study Subject(Reading) | コウシンリョウ |
Study Subject | どくだみ p140-141 |
Study Subject(Reading) | ドクダミ |