Go to the content
Showa Town Library > Find Materials > Material Details

Material Details

カリカリベーコンはどうして美味しいにおいなの? 食べ物・飲み物にまつわるカガクのギモン

  • Content Introduction ミントはどうして口のなかでスーッとするの? タマネギを切ると、どうして涙が出るの? 食べ物や飲み物にまつわる奇妙で面白い話をとりあげ、それらのもとになる化学をわかりやすくシンプルに説明する。
待機中

Collection Information

Registration Number Library Book Place Call Number Category Restriction Status
21175567 Showa 一般③ 498.53 ブ General Books  
Reservation Count 0

Basic Information

Title カリカリベーコンはどうして美味しいにおいなの?
Title (Reading) カリカリ/ベーコン/ワ/ドウシテ/オイシイ/ニオイ/ナノ
Subtitle 食べ物・飲み物にまつわるカガクのギモン
Subtitle (Reading) タベモノ/ノミモノ/ニ/マツワル/カガク/ノ/ギモン
Author ANDY BRUNNING‖[著]
Author (Reading) ブルーニング,A.
Author 高橋/秀依‖訳
Author (Reading) タカハシ,ヒデヨ
Author 夏苅/英昭‖訳
Author (Reading) ナツガリ,ヒデアキ
Publisher 化学同人
Publication Date 2016.12
Number of Pages, etc. 9,136p
Dimensions 19×19cm
Price ¥1500
ISBN 978-4-7598-1924-3
Content Description ミントはどうして口のなかでスーッとするの? タマネギを切ると、どうして涙が出るの? 食べ物や飲み物にまつわる奇妙で面白い話をとりあげ、それらのもとになる化学をわかりやすくシンプルに説明する。
NDC 9 498.53
NDC 10 498.53
Intended Audience 一般(L)

Author Introduction

<ANDY BRUNNING‖[著]>
イギリス・ケンブリッジに拠点を置く化学の教師。パッとみてわかるポスターで知られる化学系の人気ブログ『Compound Interest』を運営するクリエイターでもある。
Important Points
  • Even if an item is marked as available for lending, it may be unavailable due to being missing, damaged, or in poor condition.
  • To make reservations via the homepage, you need to complete user registration at the library and register your password and email address.

Go to the top of this page