Registration Number | Library | Book Place | Call Number | Category | Restriction | Status |
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21151066 | Showa | 閉架 | 657.8 タ | General Books |
Title | トチノキの自然史とトチノミの食文化 |
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Title (Reading) | トチノキ/ノ/シゼンシ/ト/トチノミ/ノ/ショクブンカ |
Author | 谷口/真吾‖著 |
Author (Reading) | タニグチ,シンゴ |
Author | 和田/稜三‖著 |
Author (Reading) | ワダ,リョウゾウ |
Publisher | 日本林業調査会 |
Publication Date | 2007.12 |
Number of Pages, etc. | 288p |
Dimensions | 22cm |
Price | ¥2857 |
ISBN | 978-4-88965-178-2 |
Content Description | 日本の代表的な有用広葉樹として、樹実(種子)、花(花蜜)、樹皮、材などの林産物の生産が期待される、トチノキ科トチノキ属トチノキ。その自然史とトチノミの食文化に関する研究成果をまとめる。 |
NDC 9 | 657.85 |
NDC 10 | 657.85 |
Intended Audience | 研究者(Q) |
1st-Level Contents Title | Ⅰ トチノキの自然史 |
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2nd-Level Contents Title | 第1章 世界と日本のトチノキ |
2nd-Level Contents Title | 第2章 トチノキの諸特性 |
2nd-Level Contents Title | 第3章 トチノキの生活史 |
2nd-Level Contents Title | 第4章 トチノキ林をつくる |
2nd-Level Contents Title | 第5章 トチノキ林を守り、育てる |
1st-Level Contents Title | Ⅱ トチノミの食文化 |
2nd-Level Contents Title | 第6章 縄文時代から食べられてきたトチノミ |
2nd-Level Contents Title | 第7章 トチノミの採集と加工の事例 |
2nd-Level Contents Title | 第8章 トチノミ食の文化的な特色と地域差 |