Go to the content
Showa Town Library > Find Materials > Material Details

Material Details

トチノキの自然史とトチノミの食文化

  • Content Introduction 日本の代表的な有用広葉樹として、樹実(種子)、花(花蜜)、樹皮、材などの林産物の生産が期待される、トチノキ科トチノキ属トチノキ。その自然史とトチノミの食文化に関する研究成果をまとめる。
待機中

Collection Information

Registration Number Library Book Place Call Number Category Restriction Status
21151066 Showa 閉架 657.8 タ General Books  
Reservation Count 0

Basic Information

Title トチノキの自然史とトチノミの食文化
Title (Reading) トチノキ/ノ/シゼンシ/ト/トチノミ/ノ/ショクブンカ
Author 谷口/真吾‖著
Author (Reading) タニグチ,シンゴ
Author 和田/稜三‖著
Author (Reading) ワダ,リョウゾウ
Publisher 日本林業調査会
Publication Date 2007.12
Number of Pages, etc. 288p
Dimensions 22cm
Price ¥2857
ISBN 978-4-88965-178-2
Content Description 日本の代表的な有用広葉樹として、樹実(種子)、花(花蜜)、樹皮、材などの林産物の生産が期待される、トチノキ科トチノキ属トチノキ。その自然史とトチノミの食文化に関する研究成果をまとめる。
NDC 9 657.85
NDC 10 657.85
Intended Audience 研究者(Q)

Display Contents

1st-Level Contents Title Ⅰ トチノキの自然史
2nd-Level Contents Title 第1章 世界と日本のトチノキ
2nd-Level Contents Title 第2章 トチノキの諸特性
2nd-Level Contents Title 第3章 トチノキの生活史
2nd-Level Contents Title 第4章 トチノキ林をつくる
2nd-Level Contents Title 第5章 トチノキ林を守り、育てる
1st-Level Contents Title Ⅱ トチノミの食文化
2nd-Level Contents Title 第6章 縄文時代から食べられてきたトチノミ
2nd-Level Contents Title 第7章 トチノミの採集と加工の事例
2nd-Level Contents Title 第8章 トチノミ食の文化的な特色と地域差
Important Points
  • Even if an item is marked as available for lending, it may be unavailable due to being missing, damaged, or in poor condition.
  • To make reservations via the homepage, you need to complete user registration at the library and register your password and email address.

Go to the top of this page