
| Registration Number | Library | Book Place | Call Number | Category | Restriction | Status |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 22084079 | Showa | 児童① | K 596 メ | Children's Books | Checked Out |
| Title | めんはすごい! |
|---|---|
| Title (Reading) | メン/ワ/スゴイ |
| Subtitle | シェフが先生!小学生から使える、子どものためのいろんなめんの料理本 |
| Subtitle (Reading) | シェフ/ガ/センセイ/ショウガクセイ/カラ/ツカエル/コドモ/ノ/タメ/ノ/イロンナ/メン/ノ/リョウリボン |
| Author | 柴田書店‖編 |
| Author (Reading) | シバタ/ショテン |
| Author | 秋元/さくら‖[ほか著] |
| Author (Reading) | アキモト,サクラ |
| Publisher | 柴田書店 |
| Publication Date | 2022.12 |
| Number of Pages, etc. | 143p |
| Dimensions | 26cm |
| Price | ¥1600 |
| ISBN | 978-4-388-06360-4 |
| Content Description | フレンチの秋元さくら、イタリアンの宮木康彦、和食の笠原将弘、中華の菰田欣也…4人のシェフが、子どもでも作れる、さまざまなめんを使った和・洋・中の料理を紹介する。多くの写真でわかりやすい、子どものための料理本。 |
| Content Discription (Children) | めん料理は好きですか?4人のシェフが、みんながよく知っている料理から、あまり食べたことのないようなちょっとかわった料理まで、子どもでもつくれるめん料理を紹介(しょうかい)。おいしくつくるためのコツもくわしくのっています。つくりたい料理を見つけたら、どんどんつくってみましょう! |
| NDC 9 | 596.38 |
| NDC 10 | 596.38 |
| Intended Audience | 小学生,一般(BL) |
| 1st-Level Contents Title | はじめに |
|---|---|
| 1st-Level Contents Title | この本の使い方/この本のきまりごと |
| 1st-Level Contents Title | さあ、やってみよう! |
| 2nd-Level Contents Title | おしえてシェフ! |
| 2nd-Level Contents Title | おしえてくれるシェフたち |
| 2nd-Level Contents Title | 料理をつくりはじめるまえに、おぼえておきたい基本 |
| 2nd-Level Contents Title | (1)材料のはかり方 |
| 2nd-Level Contents Title | (2)包丁のおき方 |
| 2nd-Level Contents Title | (3)フライパンや鍋のおき方 |
| 2nd-Level Contents Title | (4)たまごのわり方と黄身のとり出し方 |
| 2nd-Level Contents Title | (5)野菜の皮のむき方 |
| 2nd-Level Contents Title | (6)包丁の使い方 |
| 2nd-Level Contents Title | (7)野菜の切り方 |
| 2nd-Level Contents Title | (8)そのほかの道具 |
| 2nd-Level Contents Title | この本で使う、基本の調味料と便利材料 |
| 1st-Level Contents Title | なるほど! 豆ちしき |
| 2nd-Level Contents Title | ロングパスタのこと |
| 2nd-Level Contents Title | ナポリタンは、イタリア料理? |
| 2nd-Level Contents Title | イタリアのパスタ |
| 2nd-Level Contents Title | ショートパスタのこと |
| 2nd-Level Contents Title | 小麦粉の種類 |
| 2nd-Level Contents Title | こねるのはなぜ? |
| 2nd-Level Contents Title | 計量スプーンの量と重さの関係 |
| 2nd-Level Contents Title | 「味をととのえる」って、どういうこと? |
| 2nd-Level Contents Title | いろいろな国のめん料理 |
| 1st-Level Contents Title | レッツ トライ! |
| 2nd-Level Contents Title | 手うちパスタをつくってみよう! |
| 2nd-Level Contents Title | 手うちうどんをつくってみよう! |
| 2nd-Level Contents Title | めんつゆをつくってみよう! |
| 2nd-Level Contents Title | 鶏のスープをつくってみよう! |
| 2nd-Level Contents Title | ゆで豚チャーシューをつくってみよう! |
| 1st-Level Contents Title | お店みたいなロングパスタ料理 |
| 2nd-Level Contents Title | ナポリタン |
| 2nd-Level Contents Title | アンチョビとキャベツのスパゲッティ |
| 2nd-Level Contents Title | あさりとトマトのスパゲッティ |
| 2nd-Level Contents Title | いろいろ魚介のリングイネ |
| 2nd-Level Contents Title | トマトソースのスパゲッティ |
| 2nd-Level Contents Title | まぐろとトマトの冷たいフェデリーニ |
| 2nd-Level Contents Title | カルボナーラ |
| 2nd-Level Contents Title | サーモンとブロッコリーのクリームスパゲッティ |
| 2nd-Level Contents Title | 小えびのトマトクリームスパゲッティ |
| 2nd-Level Contents Title | ミートボールスパゲッティ |
| 2nd-Level Contents Title | たらこスパゲッティ |
| 2nd-Level Contents Title | きのことちりめんじゃこの和風スパゲッティ |
| 2nd-Level Contents Title | 豚しゃぶと水菜の和風スパゲッティ |
| 1st-Level Contents Title | いろいろなショートパスタ料理 |
| 2nd-Level Contents Title | たまごマカロニサラダ |
| 2nd-Level Contents Title | ファルファッレのカラフルサラダ |
| 2nd-Level Contents Title | ツナトマトソースのペンネ |
| 2nd-Level Contents Title | バジリコソースのトロフィエ |
| 2nd-Level Contents Title | 鶏肉の白ワイン煮込みソースのリガトーニ |
| 2nd-Level Contents Title | マカロニシーフードグラタン |
| 2nd-Level Contents Title | ほうれん草とリコッタチーズをつめたカネロニ |
| 2nd-Level Contents Title | ナポリタン風マカロニホットドッグ |
| 2nd-Level Contents Title | ショートパスタ入り豆のスープ |
| 2nd-Level Contents Title | ショートパスタ入りクラムチャウダー |
| 2nd-Level Contents Title | オニオングラタンパスタスープ |
| 1st-Level Contents Title | うどん、そば、そうめんでつくる |
| 2nd-Level Contents Title | きつねうどん |
| 2nd-Level Contents Title | 肉うどん |
| 2nd-Level Contents Title | カレーうどん |
| 2nd-Level Contents Title | みそ煮こみうどん |
| 2nd-Level Contents Title | かまあげうどん |
| 2nd-Level Contents Title | 小田巻き蒸し |
| 2nd-Level Contents Title | 冷やしたぬきそば |
| 2nd-Level Contents Title | 鶏なんばんそば |
| 2nd-Level Contents Title | かき揚げそば |
| 2nd-Level Contents Title | 豆乳ぶっかけそうめん |
| 2nd-Level Contents Title | そうめんチャンプルー |
| 1st-Level Contents Title | 米のめんでつくる、春雨でつくる |
| 2nd-Level Contents Title | 汁ビーフン |
| 2nd-Level Contents Title | 焼きビーフン |
| 2nd-Level Contents Title | 鶏肉のフォー |
| 2nd-Level Contents Title | マヨネーズ風味の春雨サラダ |
| 2nd-Level Contents Title | 甘酢風味の春雨サラダ |
| 2nd-Level Contents Title | 春雨と肉だんごのスープ |
| 2nd-Level Contents Title | マーボー春雨 |
| 1st-Level Contents Title | ちょっとかわったラーメンと焼きそば |
| 2nd-Level Contents Title | あさりラーメン |
| 2nd-Level Contents Title | たまごトマトラーメン |
| 2nd-Level Contents Title | チャーシューめん |
| 2nd-Level Contents Title | カレーラーメン |
| 2nd-Level Contents Title | ワンタンめん |
| 2nd-Level Contents Title | コーンバターみそラーメン |
| 2nd-Level Contents Title | 海鮮焼きそば |
| 2nd-Level Contents Title | あんかけ焼きそば |
| 2nd-Level Contents Title | ジャージャーめん |
| 2nd-Level Contents Title | タイ風焼きそば |
| Study Subject | めん類 |
|---|---|
| Study Subject(Reading) | メンルイ |
| Study Subject | 料理 |
| Study Subject(Reading) | リョウリ |
| Study Subject | 調理器具 p10-14 |
| Study Subject(Reading) | チョウリ/キグ |
| Study Subject | パスタ p15-75 |
| Study Subject(Reading) | パスタ |
| Study Subject | サラダ p50-53,110-113 |
| Study Subject(Reading) | サラダ |
| Study Subject | グラタン p63-65 |
| Study Subject(Reading) | グラタン |
| Study Subject | スープ p70-75,114-115 |
| Study Subject(Reading) | スープ |
| Study Subject | 小麦粉 p76 |
| Study Subject(Reading) | コムギコ |
| Study Subject | うどん p78-91 |
| Study Subject(Reading) | ウドン |
| Study Subject | そば(蕎麦) p92-97 |
| Study Subject(Reading) | ソバ |
| Study Subject | そうめん p98-101 |
| Study Subject(Reading) | ソウメン |
| Study Subject | はるさめ p110-117 |
| Study Subject(Reading) | ハルサメ |
| Study Subject | ラーメン p120-123,126-133 |
| Study Subject(Reading) | ラーメン |
| Study Subject | 焼きそば p134-137,141-143 |
| Study Subject(Reading) | ヤキソバ |