Go to the content
Showa Town Library > Find Materials > Material Details

Material Details

焼酎の科学 発酵、蒸留に秘められた日本人の知恵と技(ブルーバックス B-2191)

  • Content Introduction 胡麻、蕎麦、芋、黒糖…。どんな原料からも造れて、蒸留酒なのに新酒でも旨く、健康にも良い「焼酎」。清酒を造れなかった九州地方の人々が生み出した知恵と技を、焼酎の歴史や最新の知見を踏まえながら紹介する。
待機中

Collection Information

Registration Number Library Book Place Call Number Category Restriction Status
21188176 Showa 一般③ 588.5 サ General Books  
Reservation Count 0

Basic Information

Title 焼酎の科学
Title (Reading) ショウチュウ/ノ/カガク
Subtitle 発酵、蒸留に秘められた日本人の知恵と技
Subtitle (Reading) ハッコウ/ジョウリュウ/ニ/ヒメラレタ/ニホンジン/ノ/チエ/ト/ワザ
Author 鮫島/吉廣‖著
Author (Reading) サメシマ,ヨシヒロ
Author 高峯/和則‖著
Author (Reading) タカミネ,カズノリ
Series ブルーバックス
シリーズ巻次 B-2191
Publisher 講談社
Publication Date 2022.1
Number of Pages, etc. 268p
Dimensions 18cm
Price ¥1000
ISBN 978-4-06-526807-0
Content Description 胡麻、蕎麦、芋、黒糖…。どんな原料からも造れて、蒸留酒なのに新酒でも旨く、健康にも良い「焼酎」。清酒を造れなかった九州地方の人々が生み出した知恵と技を、焼酎の歴史や最新の知見を踏まえながら紹介する。
NDC 9 588.57
NDC 10 588.57
Intended Audience 一般(L)

Author Introduction

<鮫島/吉廣‖著>
1947年鹿児島県生まれ。鹿児島大学客員教授。日本醸造協会技術賞等を受賞。著書に「焼酎の履歴書」等。
<高峯/和則‖著>
1964年鹿児島県生まれ。鹿児島大学農学部附属焼酎・発酵学教育研究センター教授。
Important Points
  • Even if an item is marked as available for lending, it may be unavailable due to being missing, damaged, or in poor condition.
  • To make reservations via the homepage, you need to complete user registration at the library and register your password and email address.

Go to the top of this page