
| Registration Number | Library | Book Place | Call Number | Category | Restriction | Status |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 22079336 | Showa | 児童① | K 590 ヒ 3 | Children's Books |
| Title | ひとりでできるかな?はじめての家事 |
|---|---|
| Title (Reading) | ヒトリ/デ/デキルカナ/ハジメテ/ノ/カジ |
| Volume Number | 3 |
| Author | 家庭科教育研究者連盟‖編 |
| Author (Reading) | カテイカ/キョウイク/ケンキュウシャ/レンメイ |
| Author | 大橋/慶子‖絵 |
| Author (Reading) | オオハシ,ケイコ |
| 各巻タイトル | おやつもできたら、たのしいね |
| 各巻タイトルヨミ | オヤツ/モ/デキタラ/タノシイネ |
| Publisher | 大月書店 |
| Publication Date | 2018.8 |
| Number of Pages, etc. | 40p |
| Dimensions | 21×22cm |
| Price | ¥2400 |
| ISBN | 978-4-272-40723-1 |
| Content Description | 「家事」とは、健康で生活するために必要なこと。できることからやってみましょう! 3では、甘い飲み物から野菜のおやつ、ケーキまで、いろいろなおやつの作り方をイラストで紹介します。 |
| Content Discription (Children) | 健康で生活するために必要なこと、それが「家事」です。あなたにできることからやってみましょう。3では、あまい飲みものから、むしパン、クッキー、アイス、ケーキまで、いろいろなおやつのつくり方をイラストでわかりやすく説明。おいしいお茶の入れ方やジャムのつくり方などものっています。 |
| NDC 9 | 590 |
| NDC 10 | 590 |
| Intended Audience | 小学5~6年生(B5) |
| 1st-Level Contents Title | あま〜い飲みもの |
|---|---|
| 2nd-Level Contents Title | ・ミルクセーキ |
| 2nd-Level Contents Title | ・ハニーレモン |
| 2nd-Level Contents Title | ・ホットココア |
| 2nd-Level Contents Title | ・スムージー |
| 2nd-Level Contents Title | ▷どうして「おやつ」というの? |
| 1st-Level Contents Title | おいしいお茶の入れ方 |
| 2nd-Level Contents Title | ・緑茶を入れよう |
| 2nd-Level Contents Title | ・麦茶の入れ方 |
| 2nd-Level Contents Title | ▷お茶のいろいろ |
| 2nd-Level Contents Title | ▷緑茶は体に良い |
| 2nd-Level Contents Title | ▷お茶の豆知識 |
| 1st-Level Contents Title | すぐできるかんたんおやつ |
| 2nd-Level Contents Title | ・太陽の力でつくる(干しトマト、干しいも) |
| 2nd-Level Contents Title | ・ふをつかってスナック菓子 |
| 2nd-Level Contents Title | ▷スナック菓子には油がいっぱい |
| 2nd-Level Contents Title | ▷「ふ」ってなあに? |
| 1st-Level Contents Title | だんごをつくろう |
| 2nd-Level Contents Title | ・白玉だんご |
| 2nd-Level Contents Title | ・みたらしだんご |
| 2nd-Level Contents Title | ・よもぎだんご |
| 2nd-Level Contents Title | ▷お米の粉 |
| 2nd-Level Contents Title | ▷大豆の粉 |
| 2nd-Level Contents Title | ▷小麦粉 |
| 2nd-Level Contents Title | ▷根っこの粉 |
| 1st-Level Contents Title | お好み焼きをつくろう |
| 2nd-Level Contents Title | ▷チヂミをつくろう |
| 2nd-Level Contents Title | ▷お好み焼きの材料いろいろ |
| 1st-Level Contents Title | むしパンをつくろう |
| 2nd-Level Contents Title | ・さつまいも入りむしパン |
| 2nd-Level Contents Title | ・むしチーズパン |
| 2nd-Level Contents Title | ▷さとうのはなし |
| 1st-Level Contents Title | クレープとホットケーキ |
| 2nd-Level Contents Title | ・クレープの皮をつくる |
| 2nd-Level Contents Title | ・すきな具をまいてマイクレープ |
| 2nd-Level Contents Title | ・ホットケーキ |
| 2nd-Level Contents Title | ▷クレープのはじまり |
| 1st-Level Contents Title | 牛乳をつかったかんたんおやつ |
| 2nd-Level Contents Title | ・ミルクくずもち |
| 2nd-Level Contents Title | ・カッテージチーズ |
| 2nd-Level Contents Title | ▷牛乳はすぐれた食品 |
| 2nd-Level Contents Title | ▷チーズの発見 |
| 2nd-Level Contents Title | ▷チーズのいろいろ |
| 1st-Level Contents Title | たまごをつかったおやつ |
| 2nd-Level Contents Title | ・手づくりプリン |
| 2nd-Level Contents Title | ・たまごボーロ |
| 2nd-Level Contents Title | ▷たまごはどうしてかたまるの |
| 1st-Level Contents Title | じゃがいもをつかったおやつ |
| 2nd-Level Contents Title | ・じゃがピザ |
| 2nd-Level Contents Title | ・厚切りポテトチップス |
| 1st-Level Contents Title | さつまいもをつかったおやつ |
| 2nd-Level Contents Title | ・大学いも |
| 2nd-Level Contents Title | ・ピラミッド型 スイートポテト |
| 2nd-Level Contents Title | ▷ふくろでさつまいもを育ててみよう |
| 1st-Level Contents Title | やさいのおやつ |
| 2nd-Level Contents Title | ・ひやしトマト |
| 2nd-Level Contents Title | ・はちみつトマト |
| 2nd-Level Contents Title | ・ポップコーン |
| 2nd-Level Contents Title | ・レンジでつくるポップコーン |
| 2nd-Level Contents Title | ▷ポップコーンのはじまり |
| 1st-Level Contents Title | クッキーをつくろう |
| 2nd-Level Contents Title | ・さくさくクッキー |
| 2nd-Level Contents Title | ・おからでつくる和風クッキー |
| 2nd-Level Contents Title | ▷古代人も食べていたどんぐりクッキー |
| 1st-Level Contents Title | 手づくりピザ |
| 2nd-Level Contents Title | ・生地をつくる |
| 2nd-Level Contents Title | ・トマトソースをつくる |
| 2nd-Level Contents Title | ・ピザをやく |
| 2nd-Level Contents Title | ▷ベーキングパウダーと重そう |
| 1st-Level Contents Title | 旬のくだものや野菜でジャムづくり |
| 2nd-Level Contents Title | ・いちごジャム |
| 2nd-Level Contents Title | ・りんごジャム |
| 2nd-Level Contents Title | ・トマトジャム |
| 2nd-Level Contents Title | ・にんじんジャム |
| 2nd-Level Contents Title | ▷ジャムにレモンを入れるわけ |
| 2nd-Level Contents Title | ▷ジャムとマーマレード |
| 1st-Level Contents Title | くだものをつかったおやつ |
| 2nd-Level Contents Title | ・フルーツポンチ |
| 2nd-Level Contents Title | ・いろいろな味つけ |
| 2nd-Level Contents Title | ・オレンジゼリー |
| 2nd-Level Contents Title | ▷輪入くだもの |
| 2nd-Level Contents Title | ▷ゼラチンと寒天 |
| 1st-Level Contents Title | 手づくりアイス |
| 2nd-Level Contents Title | ・ヨーグルトアイスクリーム |
| 2nd-Level Contents Title | ・いちごシャーベット |
| 2nd-Level Contents Title | ・そのまま凍らせてアイスに |
| 2nd-Level Contents Title | ▷アイスのいろいろ |
| 1st-Level Contents Title | 手づくりケーキでパーティー |
| 2nd-Level Contents Title | ・スポンジケーキをつくる |
| 2nd-Level Contents Title | ・デコレーション |
| 2nd-Level Contents Title | ▷おいしい紅茶の入れかた |
| Study Subject | 家事 |
|---|---|
| Study Subject(Reading) | カジ |
| Study Subject | 料理 |
| Study Subject(Reading) | リョウリ |
| Study Subject | 菓子 |
| Study Subject(Reading) | カシ |
| Study Subject | 飲み物 p4-7 |
| Study Subject(Reading) | ノミモノ |
| Study Subject | ちゃ(茶) p6-7 |
| Study Subject(Reading) | チャ |
| Study Subject | スナック菓子 p9 |
| Study Subject(Reading) | スナック/ガシ |
| Study Subject | 団子 p10-11 |
| Study Subject(Reading) | ダンゴ |
| Study Subject | おこのみやき p12 |
| Study Subject(Reading) | オコノミヤキ |
| Study Subject | パン p14-15 |
| Study Subject(Reading) | パン |
| Study Subject | クレープ p16-17 |
| Study Subject(Reading) | クレープ |
| Study Subject | パンケーキ p17 |
| Study Subject(Reading) | パンケーキ |
| Study Subject | プリン p20 |
| Study Subject(Reading) | プリン |
| Study Subject | ピザ p22,30-31 |
| Study Subject(Reading) | ピザ |
| Study Subject | ポテトチップ p23 |
| Study Subject(Reading) | ポテト/チップ |
| Study Subject | スイートポテト p25 |
| Study Subject(Reading) | スイート/ポテト |
| Study Subject | トマト p26 |
| Study Subject(Reading) | トマト |
| Study Subject | ポップコーン p27 |
| Study Subject(Reading) | ポップコーン |
| Study Subject | クッキー p28-29 |
| Study Subject(Reading) | クッキー |
| Study Subject | ジャム p32-33 |
| Study Subject(Reading) | ジャム |
| Study Subject | ゼリー p35 |
| Study Subject(Reading) | ゼリー |
| Study Subject | アイスクリーム p36 |
| Study Subject(Reading) | アイスクリーム |
| Study Subject | シャーベット p37 |
| Study Subject(Reading) | シャーベット |
| Study Subject | ケーキ p38 |
| Study Subject(Reading) | ケーキ |