Go to the content

Material Details

鮨そのほか

  • Content Introduction 「花がたみ」「鮨」「贋々作「猫」」、そして短篇の名品…。日本語の富と、作家の技倆の粋を尽くした芳醇絶佳たる作品群を収録。吉行淳之介・遠藤周作を偲ぶ座談を付す。
待機中

Collection Information

Registration Number Library Book Place Call Number Category Restriction Status
21121471 Showa 一般⑨ 918.6 ア General Books  
Reservation Count 0

Basic Information

Title 鮨そのほか
Title (Reading) スシ/ソノホカ
Author 阿川/弘之‖著
Author (Reading) アガワ,ヒロユキ
Publisher 新潮社
Publication Date 2013.4
Number of Pages, etc. 266p
Dimensions 20cm
Price ¥1900
ISBN 978-4-10-300418-9
Content Description 「花がたみ」「鮨」「贋々作「猫」」、そして短篇の名品…。日本語の富と、作家の技倆の粋を尽くした芳醇絶佳たる作品群を収録。吉行淳之介・遠藤周作を偲ぶ座談を付す。
NDC 9 918.68
NDC 10 918.68
Intended Audience 一般(L)

Display Contents

Title 花がたみ   p11-26
Title 鮨   p27-40
Title 贋々作『猫』   p41-57
Title 阿部昭の短かかりし日々   p61-64
Title 四十四年目のマンボウ航路   p65-74
Title 宮脇俊三さんを悼む   p75-83
Title 宮脇俊三『史記のつまみぐい』   p84-89
Title 半藤一利『それからの海舟』   p90-92
Title 世界最古の王室   p93-98
Title 妃殿下、ハワイの休日   p99-106
Title クックス博士の思ひ出   p107-112
Title 五里霧中の我が文学論   p113-118
Title 蘆花と軍歌   p119-123
Title 舷燈消して   p124-127
Title 雪の進軍   p128-131
Title 私の八月十五日   p132-134
Title 「新型爆弾」が焼いた蔵書   p135-138
Title 娘の顔   p139
Title 伝統の社風   p140-145
Title 駅前のルオー旧居   p146-149
Title 志賀直哉とルオー   p150-152
Title 志賀家の皿小鉢   p153-154
Title 「白樺」の前にあつた「白樺」   p155-157
Title 志賀直哉の生活と芸術   p158-167
Title 「暗夜行路」解説   p168-188
Title わが友吉行淳之介 - 座談会  p191-235
Statement of Responsibility 阿川/弘之‖述 (アガワ,ヒロユキ)
Statement of Responsibility 遠藤/周作‖述 (エンドウ,シュウサク)
Statement of Responsibility 小島/信夫‖述 (コジマ,ノブオ)
Statement of Responsibility 庄野/潤三‖述 (ショウノ,ジュンゾウ)
Statement of Responsibility 三浦/朱門‖述 (ミウラ,シュモン)
Title 良友・悪友・狐狸庵先生 - 対談  p237-258
Statement of Responsibility 阿川/弘之‖述 (アガワ,ヒロユキ)
Statement of Responsibility 北/杜夫‖述 (キタ,モリオ)
Statement of Responsibility 阿川/佐和子‖司会 (アガワ,サワコ)
Important Points
  • Even if an item is marked as available for lending, it may be unavailable due to being missing, damaged, or in poor condition.
  • To make reservations via the homepage, you need to complete user registration at the library and register your password and email address.

Go to the top of this page