Registration Number | Library | Book Place | Call Number | Category | Restriction | Status |
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22051358 | Showa | 児童① | K 612 タ | Children's Books |
Title | 食べもの日本地図鑑 |
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Title (Reading) | タベモノ/ニホン/チズカン |
Author | 小泉/武夫‖監修 |
Author (Reading) | コイズミ,タケオ |
Author | 佐藤/竹右衛門‖イラスト |
Author (Reading) | サトウ,タケエモン |
Author | 平凡社編集部‖編 |
Author (Reading) | ヘイボンシャ |
Series | ちず+ずかん=ちずかんシリーズ |
シリーズ巻次 | 1 |
Publisher | 平凡社 |
Publication Date | 2012.3 |
Number of Pages, etc. | 71p |
Dimensions | 31cm |
Price | ¥1900 |
ISBN | 978-4-582-40739-6 |
Content Description | 「地図」と「食べもの図鑑」が一体化した本。各地で生産された食材の基本知識、その食材を使った料理のつくり方、生産地から消費者に届くまでの流通経路、標示ラベルの読み方などをイラストや写真で紹介する。 |
Content Discription (Children) | やさい、米、くだもの、海産物(かいさんぶつ)、肉・たまごのおもな産地(さんち)を日本地図で紹介(しょうかい)。栄養(えいよう)や流通(りゅうつう)のしくみ、各地(かくち)の特産物(とくさんぶつ)などを解説(かいせつ)した図鑑(ずかん)とあわせて、日本でとれるたべものの知識(ちしき)を楽しく学べます。 |
NDC 9 | 612.1 |
NDC 10 | 612.1 |
Intended Audience | 小学1~2年生(B1) |
1st-Level Contents Title | 日本はどんな国? |
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1st-Level Contents Title | やさいがたくさんとれるのはどこ? |
2nd-Level Contents Title | (1)たまねぎ・にんじん・じゃがいも |
2nd-Level Contents Title | (2)さつまいも・なす・ごぼう・だいこん |
2nd-Level Contents Title | (3)きゅうり・トマト・レタス・キャベツ |
2nd-Level Contents Title | やさいのひみつ図鑑(1) やさいパワーで元気な体 |
2nd-Level Contents Title | やさいのひみつ図鑑(2) いつでもやさいが食べられるわけ |
2nd-Level Contents Title | お料理カード(1) カレーでたくさんやさいを食べよう |
1st-Level Contents Title | 米がたくさんとれるのはどこ? |
1st-Level Contents Title | くだものがたくさんとれるのはどこ? |
2nd-Level Contents Title | りんご・みかん・ぶどう・いちご |
2nd-Level Contents Title | くだもののひみつ図鑑 くだものをもっとおいしく食べるには |
2nd-Level Contents Title | お料理カード(2) フルーツヨーグルトをつくろう! |
1st-Level Contents Title | 海産物がたくさんとれるのはどこ? |
2nd-Level Contents Title | (1)まぐろ・さば・あじ・いわし |
2nd-Level Contents Title | (2)たこ・いか・かに・えび |
2nd-Level Contents Title | 魚のひみつ図鑑(1) 魚を食べてじょうぶな体 |
2nd-Level Contents Title | 魚のひみつ図鑑(2) 魚がとどくまで |
1st-Level Contents Title | 肉・たまごがたくさんとれるのはどこ? |
2nd-Level Contents Title | 牛肉・ぶた肉・とり肉・たまご |
2nd-Level Contents Title | 肉のひみつ図鑑 安心と安全のために |
1st-Level Contents Title | 食べもののひみつ図鑑 食べものは世界からやってくる |
1st-Level Contents Title | 全国食べものじまん |
2nd-Level Contents Title | 北海道地方 |
2nd-Level Contents Title | 北海道 |
2nd-Level Contents Title | 東北地方 |
2nd-Level Contents Title | 青森県 |
2nd-Level Contents Title | 岩手県 |
2nd-Level Contents Title | 宮城県 |
2nd-Level Contents Title | 秋田県 |
2nd-Level Contents Title | 福島県 |
2nd-Level Contents Title | 山形県 |
2nd-Level Contents Title | 関東地方 |
2nd-Level Contents Title | 茨城県 |
2nd-Level Contents Title | 栃木県 |
2nd-Level Contents Title | 群馬県 |
2nd-Level Contents Title | 埼玉県 |
2nd-Level Contents Title | 千葉県 |
2nd-Level Contents Title | 東京都 |
2nd-Level Contents Title | 神奈川県 |
2nd-Level Contents Title | 中部地方 |
2nd-Level Contents Title | 新潟県 |
2nd-Level Contents Title | 富山県 |
2nd-Level Contents Title | 石川県 |
2nd-Level Contents Title | 福井県 |
2nd-Level Contents Title | 山梨県 |
2nd-Level Contents Title | 長野県 |
2nd-Level Contents Title | 岐阜県 |
2nd-Level Contents Title | 静岡県 |
2nd-Level Contents Title | 愛知県 |
2nd-Level Contents Title | 近畿地方 |
2nd-Level Contents Title | 三重県 |
2nd-Level Contents Title | 滋賀県 |
2nd-Level Contents Title | 京都府 |
2nd-Level Contents Title | 大阪府 |
2nd-Level Contents Title | 兵庫県 |
2nd-Level Contents Title | 奈良県 |
2nd-Level Contents Title | 和歌山県 |
2nd-Level Contents Title | 中国地方 |
2nd-Level Contents Title | 鳥取県 |
2nd-Level Contents Title | 島根県 |
2nd-Level Contents Title | 岡山県 |
2nd-Level Contents Title | 広島県 |
2nd-Level Contents Title | 山口県 |
2nd-Level Contents Title | 四国地方 |
2nd-Level Contents Title | 徳島県 |
2nd-Level Contents Title | 香川県 |
2nd-Level Contents Title | 愛媛県 |
2nd-Level Contents Title | 高知県 |
2nd-Level Contents Title | 九州地方 |
2nd-Level Contents Title | 福岡県 |
2nd-Level Contents Title | 佐賀県 |
2nd-Level Contents Title | 長崎県 |
2nd-Level Contents Title | 熊本県 |
2nd-Level Contents Title | 大分県 |
2nd-Level Contents Title | 宮崎県 |
2nd-Level Contents Title | 鹿児島県 |
2nd-Level Contents Title | 沖縄県 |
1st-Level Contents Title | ミニ図鑑 |
2nd-Level Contents Title | 牛の乳からできるもの |
2nd-Level Contents Title | 魚をとるにも、わかめを育てるにもピッタリ |
2nd-Level Contents Title | 東北地方のきょうど料理 |
2nd-Level Contents Title | なっとう大すき! |
2nd-Level Contents Title | 落花生の名前のひみつ |
2nd-Level Contents Title | おいしい米がたくさんとれるわけ |
2nd-Level Contents Title | 同じかにでも、名前がちがう? |
2nd-Level Contents Title | 日本一のみその県 |
2nd-Level Contents Title | 日本茶も紅茶も同じお茶 |
2nd-Level Contents Title | 京都の「伝統やさい」 |
2nd-Level Contents Title | ため池は、米づくりのサポーター |
2nd-Level Contents Title | 行ったら食べよう「出雲そば」 |
2nd-Level Contents Title | アユは川の魚の人気もの |
2nd-Level Contents Title | かつおの一本づり |
2nd-Level Contents Title | カステラがやってきた町 |
2nd-Level Contents Title | ぼくたちはビニールハウス育ちです |
2nd-Level Contents Title | さつまいも日本一 |
2nd-Level Contents Title | ゴーヤーは、沖縄料理のチャンピオン |
1st-Level Contents Title | -まだまだあるよベスト10- |
2nd-Level Contents Title | (1)やさいの産地ベスト10 |
2nd-Level Contents Title | (2)くだものの産地ベスト10 |
Study Subject | 日本 |
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Study Subject(Reading) | ニホン |
Study Subject | 食物 |
Study Subject(Reading) | ショクモツ |
Study Subject | じゃがいも p6-7 |
Study Subject(Reading) | ジャガイモ |
Study Subject | たまねぎ p6-7 |
Study Subject(Reading) | タマネギ |
Study Subject | にんじん p6-7 |
Study Subject(Reading) | ニンジン |
Study Subject | 野菜 p6-15,70 |
Study Subject(Reading) | ヤサイ |
Study Subject | ごぼう p8-9 |
Study Subject(Reading) | ゴボウ |
Study Subject | さつまいも p8-9 |
Study Subject(Reading) | サツマイモ |
Study Subject | なす(茄子) p8-9 |
Study Subject(Reading) | ナス |
Study Subject | だいこん p8-9 |
Study Subject(Reading) | ダイコン |
Study Subject | きゅうり p10-11 |
Study Subject(Reading) | キュウリ |
Study Subject | キャベツ p10-11 |
Study Subject(Reading) | キャベツ |
Study Subject | トマト p10-11 |
Study Subject(Reading) | トマト |
Study Subject | レタス p10-11 |
Study Subject(Reading) | レタス |
Study Subject | 栄養 p12-13,26-27 |
Study Subject(Reading) | エイヨウ |
Study Subject | カレー p15 |
Study Subject(Reading) | カレー |
Study Subject | 米 p16-17 |
Study Subject(Reading) | コメ |
Study Subject | いちご p18-19 |
Study Subject(Reading) | イチゴ |
Study Subject | 果物 p18-21,71 |
Study Subject(Reading) | クダモノ |
Study Subject | ぶどう(葡萄) p18-19 |
Study Subject(Reading) | ブドウ |
Study Subject | みかん(蜜柑) p18-19 |
Study Subject(Reading) | ミカン |
Study Subject | りんご p18-19 |
Study Subject(Reading) | リンゴ |
Study Subject | ヨーグルト p21 |
Study Subject(Reading) | ヨーグルト |
Study Subject | あじ(鰺) p22-23 |
Study Subject(Reading) | アジ |
Study Subject | いわし p22-23 |
Study Subject(Reading) | イワシ |
Study Subject | さば p22-23 |
Study Subject(Reading) | サバ |
Study Subject | まぐろ p22-23 |
Study Subject(Reading) | マグロ |
Study Subject | 水産物 p22-25 |
Study Subject(Reading) | スイサンブツ |
Study Subject | いか(烏賊) p24-25 |
Study Subject(Reading) | イカ |
Study Subject | えび p24-25 |
Study Subject(Reading) | エビ |
Study Subject | かに p24-25 |
Study Subject(Reading) | カニ |
Study Subject | たこ(蛸) p24-25 |
Study Subject(Reading) | タコ |
Study Subject | 魚 p26-29 |
Study Subject(Reading) | サカナ |
Study Subject | 食品流通 p28-29 |
Study Subject(Reading) | ショクヒン/リュウツウ |
Study Subject | 卵 p30-31 |
Study Subject(Reading) | タマゴ |
Study Subject | 肉・肉製品 p30-33 |
Study Subject(Reading) | ニク/ニクセイヒン |
Study Subject | 品質表示 p32-33 |
Study Subject(Reading) | ヒンシツ/ヒョウジ |
Study Subject | 食品衛生 p32-33 |
Study Subject(Reading) | ショクヒン/エイセイ |
Study Subject | 食料輸入 p34 |
Study Subject(Reading) | ショクリョウ/ユニュウ |
Study Subject | 北海道 p36-37 |
Study Subject(Reading) | ホッカイドウ |
Study Subject | 牛乳 p37 |
Study Subject(Reading) | ギュウニュウ |
Study Subject | 東北地方 p38-42 |
Study Subject(Reading) | トウホク/チホウ |
Study Subject | 郷土料理 p40-41 |
Study Subject(Reading) | キョウド/リョウリ |
Study Subject | 関東地方 p42-46 |
Study Subject(Reading) | カントウ/チホウ |
Study Subject | 中部地方 p47-53 |
Study Subject(Reading) | チュウブ/チホウ |
Study Subject | 近畿地方 p53-57 |
Study Subject(Reading) | キンキ/チホウ |
Study Subject | 中国地方 p58-60 |
Study Subject(Reading) | チュウゴク/チホウ |
Study Subject | 四国地方 p61-63 |
Study Subject(Reading) | シコク/チホウ |
Study Subject | 九州地方 p64-69 |
Study Subject(Reading) | キュウシュウ/チホウ |